Ekonomická analýza podniku J.J. Darboven s.r.o. - Matyáš, Petr; Klečka, Jiří, 1966-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá komplexní ekonomickou analýzou podniku J.J. Darboven s.r.o. v letech 2005-2010, dále odhadem budoucího vývoje podniku, zjištěním silných a slabých stránek podniku a identifikací hrozeb a příležitostí, které mohou podnik ovlivnit. K tomuto cíli jsou použity metody ekonomické analýzy, zejména analýza PEST, Porterova analýza pěti konkurenčních sil a metody finanční analýzy, tedy například horizontální a vertikální analýza výkazů, analýza poměrových ukazatelů, analýza čistého pracovního kapitálu, bankrotní a bonitní modely, rozklad vrcholového ukazatele ROE a také srovnání finančních ukazatelů s konkurencí. Závěr práce poté shrnuje nejdůležitější zjištění a obsahuje doporučení, které by měly vést ke zlepšení výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses