Dopady finanční a ekonomické krize na španělskou ekonomiku - Pilná, Kristýna (2012)
Tato práce charakterizuje španělskou ekonomiku a hlavní příčiny jejího dlouholetého hospodářského růstu před propuknutím globální krize v roce 2007. Analyzuje průběh finanční ekonomické krize v království, zejména dopad na trh s nemovitostmi, stavebnictví a bankovní sektor Španělska. Velká část je věnována příčinám vysoké nezaměstnanosti a možnostem jejího odstranění. Cílem práce je na základě výchozí situace a rozboru krizového vývoje vyhodnotit přijatá protikrizová opatření a reformy, které by měly zajistit trvale udržitelné zlepšení a stabilitu ekonomiky.