Prešov a cestovný ruch - Mišková, Zuzana (2012)
Bakalárska práca je venovaná analýze cestovného ruchu v meste Prešov. Cieľom práce je skúmať potenciál mesta v rámci cestovného ruchu, poukázať na jeho najväčšie výhody, ktoré by mohli prilákať väčší počet turistov ale aj nedostatky, ktoré je potrebné riešiť. Práca je rozdelená na štyri hlavné časti, ktoré sa venujú potenciálu Slovenska a Prešovskému kraju v rámci cestovného ruchu a analýze cestovného ruchu v samotnom meste Prešov. Táto analýza zahrňuje ponuku služieb cestovného ruchu a hlavné turistické atraktivity. Na základe získaných informácií bola na záver práce vypracovaná SWOT analýza.