Rusko medzi krajinami BRIC silné a slabé stránky ekonomiky - Včelková, Tereza (2012)
Táto bakalárska práca sa zaoberá krajinami označovanými ako BRIC, ktoré by sa do roku 2050 mohli stať významnými hráčmi svetovej ekonomiky. Už dnes tieto krajiny tvoria 1/10 svetového HDP, zaberajú necelých 27 % plochy a 42 % ľudí žije práve na území týchto štátov. Cieľom tejto práce je analýza ruskej ekonomiky ako člena BRIC. Významná časť práce sa venuje problémom ruskej ekonomiky, ktoré by mohli ohroziť jej vývoj. Vedľajším cieľom tejto práce je porovnanie Ruska s ostatnými krajinami BRIC ako aj komparácia zoskupenia BRIC s krajinami označovanými ako The Next Eleven (N-11).