Cestovní ruch obce Jiřetína pod Jedlovou - Tůmová, Monika (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou cestovního ruchu obce Jiřetín pod Jedlovou, která se nachází v Ústeckém kraji. Jejím cílem je zanalyzování současného stavu cestovního ruchu v obci a navržení možností pro jeho budoucí rozvoj. Práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola pojednává obecně o pojmu cestovní ruch. Následující kapitola přibližuje Ústecký kraj a Chráněnou krajinnou oblast Lužické hory, ve které se obec rovněž nachází. Třetí kapitola je věnována samotné obci, kde je analyzován současný stav cestovního ruchu v obci a zjištěné poznatky jsou shrnuty ve SWOT analýze. Poslední kapitola nastiňuje možnosti budoucího rozvoje cestovního ruchu v Jiřetíně pod Jedlovou.