Bikeparky a jejich význam v cestovním ruchu - Klíma, Petr (2012)
Práce se zaměřuje na zmapování situace bikeparků v České republice. Toho je docíleno především srovnáváním se zahraničím. Cílem práce je nastínit problematiku bikeparků v České republice a jejich historii, uvedení do kontextu cykloturistiky. Snaží se nalézt význam bikeparků pro cestovní ruch a řešení pro budoucí rozvoj bikeparků. Součástí práce je představení cyklistických disciplín, které jsou úzce spjaty s bikeparky. V práci je použit výzkum dotazníkovým šetřením, cenová analýza a srovnávání se zahraničím.