Světová produkce a světový trh kakaa - Pokorná, Iveta; Jiránková, Martina, 1967-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá světovým trhem s kakaovými boby. Cílem práce je zanalyzovat světovou produkci a nejvýznamnější producentské země a zachytit hlavní obchodní toky s touto komoditou. Práce je rozdělena do tří vzájemně propojených částí. První kapitola je věnována obecné charakteristice a historii pěstování kakaovníku. Druhá kapitola zachycuje množství produkce v jednotlivých oblastech pěstování v druhé polovině dvacátého století a zároveň pojednává o obchodních vztazích mezi producenty a spotřebiteli. V poslední kapitole je nastíněna problematika fair trade na konkrétním příkladu kakaa
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses