Komparace gramotnosti a možnosti vzdělávání žen v Indii letech 1991 a 2011 a jejich možný vliv na populační vývoj - Kofrová, Michaela; Šaroch, Stanislav, 1970-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá přístupem žen ke vzdělání a jeho možným vlivem na populační vývoj Indie v letech 1991 a 2011. První kapitola obecně charakterizuje význam vzdělání jako prostředku úniku z pasti chudoby. Druhá kapitola se věnuje vývoji vzdělávacího systému, vládním programům zaměřeným na vzdělání a přístupu žen ke vzdělání v Indii od roku 1991 do současnosti. Třetí kapitola popisuje především plodnost dle dosaženého vzdělání matky v Indii v jednotlivých letech 1991 až 2006. Čtvrtá kapitola je zaměřena na vyhodnocení vlivu změn v přístupu žen ke vzdělání na průměrný počet dětí v Indii.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses