Ekonomická analýza vybraného podniku - Kajml, Ondřej; Vávrová, Hana, 1970-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce obsahuje ekonomickou analýzu společnosti PIVOVAR SVIJANY, a.s. a klade si za cíl blíže prozkoumat finanční zdraví podniku. Vlastní práce se dělí na dvě hlavní části. První část je metodologická, ve které jsou uvedeny a vysvětleny použité modely a postupy. V druhé části jsou tyto metody aplikovány na vybraný podnik. Druhá část vychází především z účetních výkazů. V této části práce je zpracována analýza absolutních a poměrových ukazatelů. Mezi použité postupy se dále řadí analýza Du-Pont, analýza nákladů a zásob, analýza ekonomické přidané hodnoty EVA, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. Na závěr jsou pak zjištěné výsledky shrnuty, zhodnoceny a jsou vyvozené příslušné závěry a doporučení.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses