Súčasné postavenie EÚ vo svetovej ekonomike v kontexte hospodárskej krízy - Bačová, Kristína (2012)
Práca sa zaoberá vývojom Európskej únie so zameraním na jej posledné obdobie, ktoré zohľadňuje dopady hospodárskej krízy. Cieľom je zhodnotenie postavenia tohto integračného zoskupenia v kontexte krízy, a to hlavne pomocou základných makroekonomických a neekonomických ukazovateľov. Záverečná kapitola je venovaná najaktuálnejším problémom, predovšetkým kríze eurozóny, ale taktiež príležitostiam a hrozbám, ktorým musí Európa vplyvom krízy čeliť.