Medzinárodná migrácia a jej dopady na Slovenskú republiku - Luhová, Nikoleta (2012)
Cieľom tejto práce je zmapovať dopady medzinárodnej migrácie na Slovenskú republiku, uviesť negatíva, ale aj pozitíva, ktoré so sebou migrácia prináša. V tejto práci chcem podať prehľadné informácie o tom, koľko migrantov a z akých krajín žije medzi nami, ako sú schopní sa začleniť do našej spoločnosti a aké sú dopady ich pobytu na Slovenskú republiku.