Prijatie Juhoafrickej republiky medzi krajiny BRICS - Hegyiová, Barbora (2012)
Cieľom práce je porovnať ekonomiku Juhoafrickej republiky a krajín BRIC a analyzovať hlavné oblasti spoločného záujmu zoskupenia, ktoré vstupom Južnej Afriky do BRICS vzniklo. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá poskytuje stručný prehľad o vývoji BRICS, od definovania pojmu BRIC po prijatie Juhoafrickej republiky do tohto zoskupenia. Druhá kapitola porovnáva ekonomickú situáciu v Juhoafrickej republike so situáciou ostatných členských krajín BRICS, konkrétne v oblastiach vývoja HDP, finančnej a monetárnej stability a postavení v medzinárodných ekonomických vzťahoch. Tretia kapitola analyzuje štyri hlavné oblasti spolupráce krajín BRICS, konkrétne reformu niektorých medzinárodných inštitúcií, posilnenie vzájomných ekonomických vzťahov, problematiku udržateľného rozvoja a problematiku udržiavania mieru a globálnej bezpečnosti.