Prijatie Juhoafrickej republiky medzi krajiny BRICS - Hegyiová, Barbora; Šaroch, Stanislav, 1970-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cieľom práce je porovnať ekonomiku Juhoafrickej republiky a krajín BRIC a analyzovať hlavné oblasti spoločného záujmu zoskupenia, ktoré vstupom Južnej Afriky do BRICS vzniklo. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá poskytuje stručný prehľad o vývoji BRICS, od definovania pojmu BRIC po prijatie Juhoafrickej republiky do tohto zoskupenia. Druhá kapitola porovnáva ekonomickú situáciu v Juhoafrickej republike so situáciou ostatných členských krajín BRICS, konkrétne v oblastiach vývoja HDP, finančnej a monetárnej stability a postavení v medzinárodných ekonomických vzťahoch. Tretia kapitola analyzuje štyri hlavné oblasti spolupráce krajín BRICS, konkrétne reformu niektorých medzinárodných inštitúcií, posilnenie vzájomných ekonomických vzťahov, problematiku udržateľného rozvoja a problematiku udržiavania mieru a globálnej bezpečnosti.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses