Ekonomická spolupráce mezi integračními seskupeními ve světě - Marčeková, Veronika; Němcová, Ingeborg, 1957-; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Ve své bakalářské práci se zabývám integračními seskupeními a jejich vzájemnou spoluprací. Téma považuji za důležité, protože spolupráce mezi integračními seskupeními je relativně nový jev a v současné době, kdy světová ekonomika a mezinárodní obchod prochází významnými změnami, nabírá na významu. Cílem této práce je integrační seskupení ve světě nejen zmapovat, ale zkoumat vztahy mezi ekonomickými integracemi. Zaměřuji se na seskupení, která vykazují znaky multilaterální regionální integrace, a ptám se, jakou formu jejich spolupráce má. Práce mapuje vztahy mezi integračními seskupeními ve světě. Zde jsou různé druhy dohod, případná jednání a všeobecně je zde charakterizována spolupráce mezi rozličnými seskupeními. Nejprve mapujeme vztahy, které panují mezi seskupeními z jednoho vybraného světového regionu (intra-regionální spolupráce). Na to navazuje část, která nám představuje vize celokontinentálních seskupení. Poslední úsek nastiňuje stav spolupráce mezi seskupeními z různých regionů světa(transregionální spolupráce).
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses