Zefektivnění distribuce ve vybrané společnosti - Sychra, Jiří (2012)
Diplomová práce se zabývá distribucí ve vybrané společnosti. Společnost prochází v současnosti mnoha změnami, které postihují celý logistický řetězec. Situací na trhu je nucená ke změnám jak na straně centrálního skladu, tak na straně distribuce zákazníkům. Tyto změny jsou autorem analyzovány a porovnávány s nastudovanou teorií. Zároveň navrhuje pro danou společnost opatření, která by mohla zvýšit efektivitu v jednotlivých částech logistického řetězce. Pro tato doporučení není využita pouze teorie. Podniku jsou doporučována i řešení z jiných společností, ve kterých mohl autor práce čerpat inspiraci během studia a pracovní praxe.