Proměny zahraničního obchodu ČLR od zahájení ekonomických reforem - Vaňková, Kateřina; Zapletal, Petr; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce pojednává o transformaci čínského zahraničního obchodu od roku 1978 a o ekonomických reformách s tím spjatými. Cílem práce je podat přehled o ekonomických reformách v zahraničním obchodě od roku 1978, které měly za následek postupnou liberalizaci zahraničního obchodu Číny na konci 70. a během 80. let. Další významnou událostí pro liberalizaci obchodu je členství země ve Světové obchodní organizaci, jejíž členem je ČLR od roku 2001. Práce se zejména zaměřuje na efekty a úspěch v čínském mezinárodním obchodě. Další část práce se zabývá konceptem komparativní výhody jak obecně, tak konkrétně situací v Číně. Třetí část práce analyzuje komoditní a teritoriální proměny čínských exportů.
Vedoucí práce: Petr Zapletal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses