Hospodárska politika Norska v novom tisícročí - Krausová, Simona (2012)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je charakterizovať hospodársku politiku Nórska v novom tisícročí. Táto práca je rozdelená do štyroch kapitol. Prvá popisuje inštitucionálne prostredie tejto krajiny. Druhá kapitola sa zaoberá vývojom hospodárskej politiky a ekonomiky Nórska do roku 2000. Posledné dve kapitoly sa už zameriavajú na vývoj hospodárskej politiky v novom tisícročí, pričom prvá opisuje vývoj do roku 2005 a tá druhá od roku 2005 až do súčasnosti.