Postavení GDS na trhu cestovního ruchu - Urbanová, Eva (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá globálními distribučními systémy a jejich postavením na trhu cestovního ruchu. První část této práce podává základní informace o GDS a popisuje jejich historii a vývoj od vzniku až po současnost. Druhá část práce obsahuje informace o současném působení a fungování GDS na světovém i českém trhu cestovního ruchu. Dále charakterizuje nejvýznamnější GDS společnosti a jejich nabídku služeb a produktů a je zaměřena na současné trendy ovlivňující GDS a jejich budoucí vývoj.