Realizace moderní dálkové pěší trasy podél Lužnice - Jiroudková, Petra; Jarolímková, Liběna; Havelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce Realizace moderní dálkové pěší trasy podél Lužnice se zabývá pěší turistikou. Hlavním cílem práce je načrtnout a vymezit dálkovou pěší trasu podél řeky Lužnice tak, aby odpovídala certifikovaným trasám v Německu. Název trasy je "Stezka podél Lužnice nás spojuje". Protože stezka začíná už od pramene Lužnice v Rakousku, bude tento projekt spoluprací dvou států. Záměrem stezky není jen turistická trasa, ale i vzájemné jednání českých a rakouských občanů a postupné odstranění existující bariéry mezi obyvateli příhraničí obou států. Větší pozornost je věnována pěší turistice, Klubu českých turistů, jakožto hlavnímu organizátorovi, a Stezce podél Lužnice. V další části práce je naznačen velký potenciál této trasy pro certifikaci. Jsou uvedeny, cílové skupiny, partneři, výstupy projektu a význam trasy pro cestovní ruch.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses