Analýza časti výrobného procesu spoločnosti Abydos s. r. o. - Sciranka, Peter (2012)
Prudký a turbulentný vývoj svetovej ekonomiky za posledné roky spôsobil problémy veľkému množstvu podnikov, najmä tým, ktoré pôsobia v cyklických odvetviach hospodárstva. Cieľom diplomovej práce je finančná a ekonomická analýza podniku Abydos, s.r.o., ktorá pôsobí v strojárenskom priemysle a jej hlavnou činnosťou je dodávanie komponentov pre automobilový priemysel. Ďalším cieľom je analýza vybranej časti výrobného procesu a návrh optimalizácie a opatrení, ktoré by pomohli spoločnosti zlepšiť tento proces a tým pádom zlepšiť hospodársky výsledok spoločnosti.