Analýza tramvajové dopravy v Olomouci - Buček, Jan (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou tramvajové dopravy v Olomouci se zaměřením na výstavbu nové tramvajové trati do čtvrti Nové Sady. Hlavním cílem je porovnat provozní náklady autobusů a tramvají jezdících ve směru nové tramvajové linky. V teoretické části jsou zmíněna specifika městské hromadné dopravy. Budoucnost a možný rozvoj tramvajové dopravy v Olomouci je zmíněn na konci práce.