Krizové řízení dětského letního tábora - Váchová, Lucie (2012)
Tato práce pojednává o plánování letních dětských táborů tak, aby bylo minimalizováno riziko nastání vyjmenovaných hrozeb, popřípadě maximálně zmírněny jejich následky. Klade si za cíl navržení prakticky použitelných jednoduchých plánovacích postupů. Snaží se poskytnout návod, jak zodpovědně pojmout organizaci a plánování dětských letních táborů. Použití těchto postupů by mělo předcházet vzniku problémových situací.