Vývoj leasingu v ČR - Pavlišová, Veronika (2011)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou leasingu, historií a vývojem leasingu v čase, účtováním leasingu, zobrazením leasingu v daňové soustavě a také mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Cílem diplomové práce je vymezit pojem leasing a jeho druhy. Objasnění problematiky účtování leasingu z hlediska nájemce a pronajímatele