Rozvoj cyklotrasy Nežárka - Vondráčková, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976-; Souček, Milan (2012)
Cílem diplomové práce na téma "Rozvoj cyklotrasy Nežárka" je pomocí auditorských metod zmapovat současný stav cyklostezek a cyklotras v okolí řeky Nežárky, vytipovat nejvhodnější linii této cyklotrasy a navrhnout generel cyklotrasy "Nežárka". Teoretická část je zaměřena na problematiku cyklistické dopravy a cykloturistiky, zejména cyklistické infrastruktury. Součástí praktické části diplomové práce je návrh vedení linie cyklotrasy, posouzení bezpečnostního standardu, návrh projektu značení a doprovodné infrastruktury na cyklotrase, zhodnocení možností napojení cyklotrasy na okolní cyklotrasy a cyklostezky a na integrovaný dopravní systém tak, aby se cyklistická cesta Nežárka mohla stát skutečností. V diplomové práci jsou zejména využity metody deskripce, dále metoda komparace generelů cyklistické dopravy a měření v terénu pomocí GPS
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: cestovní ruch; cykloturistika; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; tourism; bicycle touring; master's theses