Vliv hospodářské krize na evropský cestovní ruch - Švanda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Luštický, Martin, 1982-; Musil, Martin, 1976- (2012)
Diplomová práce na základě nejnovějších statistických údajů analyzuje dopad hospodářské krize na klíčové makroukazatele evropského cestovního ruchu (příspěvek k HDP, zaměstnanost, návštěvnost). Vývoj těchto ukazatelů komparuje v rámci evropského prostoru. Následně se zabývá konkrétními dopady a rozdílnými obrannými strategiemi na úrovni evropské, národní a úrovni soukromých subjektů. Tyto strategie porovnává, posuzuje jejich společné a rozdílné znaky a dále je analyzuje z pohledu využití obecných doporučení mezinárodních organizací či EU. Hodnotí účinnost zvolených strategií a sestavuje doporučení pro minimalizaci následků krize pro cestovní ruch
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: cestovní ruch; hospodářská krize; Česko; Evropa; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; tourism; economic crises; Czechia; Europe; master's theses