Podnikatelský plán - Bubeníková, Edita (2012)
Tato práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část vyjasňuje základní pojmy týkající se podnikání a samotného podnikatelského plánu. V rámci podnikatelského plánu jsou blíže rozebrány jednotlivé metody strategické analýzy, dále pak základní marketingové pojmy a aktivity, personální zdroje a organizace práce. Dále práce v teoretické rovině představuje finanční plánování, finanční zdroje a finanční analýzu včetně metod a ukazatelů. V neposlední řadě se teoretická část zabývá řízením rizik. V praktické části je zpracován příslušný podnikatelský plán pro existující podnikatelský subjekt -- skupinu živnostníků Bušim, který analyzuje minulou a současnou situaci a na základě zjištěných údajů dává příslušná doporučení a predikuje další vývoj podnikání