Zhodnocení vývoje hospodaření krajů v ČR s konkretizací na příkladu vybraného kraje - Janda, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Peková, Jitka, 1946-; Luštický, Martin, 1982- (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením vývoje hospodaření dvou vybraných krajů v České republice a to kraje Jihočeského a kraje Praha, které mají odlišné správní orgány. V první části zkonkretizuji postavení krajů v rámci veřejné správy, jejich působnosti a orgány kraje. Zmíním legislativní úpravu hospodaření krajů, postavení hlavního města Prahy, charakterizuji rozpočet a mimorozpočtové fondy, příjmy, výdaje a majetek kraje. V druhé části se budu zabývat konkrétními schválenými rozpočty na rok 2011 u dvou vybraných krajů a jejich rozpočtovými výhledy. Na závěr provedu analýzu vývoje příjmů a výdajů dvou krajů za období 2007 až 2011 a uvedu jejich strukturu. Cílem této práce je zjistit, jaká je struktura příjmů a výdajů krajů a jaké má kraj podmínky pro plnění svých samosprávných činností.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: kraje; příjmy; výdaje; náklady; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; regions; income; costs; bachelor's theses