Vzdělání a jeho role na trhu práce - Novotná, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Humhalová, Miroslava (2012)
Práce je zaměřená na absolventy středních a vysokých škol a jejich uplatnění vystudovaného oboru v aktuálním zaměstnání na trhu práce v České republice. Obory, vybrané na základě vlastního dotazníkového průzkumu, jsou charakterizovány z různých hledisek. Následně je u absolventů se znalostmi získanými v těchto oblastech posouzena i míra shody oboru vzdělání s oborem zaměstnání. U zjištěných rozdílů jsou v praktické části testovány hypotézy o nejčastějších příčinách těchto neshod. Na základě získaných výsledků jsou učiněna doporučení školám čím obohatit či pozměnit výuku, aby profil jejich budoucích absolventů byl v souladu s poptávkou po pracovních silách na trhu práce a případnými dalšími požadavky zaměstnavatelů
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: trh práce; zaměstnanost; vzdělávání; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; employment; education; bachelor's theses