Nároky a povinnosti zaměstnavatelů vůči úřadu práce - Tesárková, Dana (2012)
Tato bakalářská práce popisuje základní východiska a souvislosti tématu. Sumarizuje nejdůležitější povinnosti zaměstnavatelů vůči úřadu práce dle Zákona o zaměstnanosti, a shrnuje nároky zaměstnavatelů vůči úřadu práce s důrazem na aktivní politiku zaměstnanosti. Dále je nastíněn problém nelegální práce. Jednotlivé kapitoly obsahují aktuálně probíhající legislativní změny, jež se tohoto tématu týkají. Praktická část obsahuje příklad znázorňující výhodnost zaměstnávání osob se zdravotním postižením a vývoj prostředků na příspěvky aktivní politiky zaměstnanosti.