Nároky a povinnosti zaměstnavatelů vůči úřadu práce - Tesárková, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Humhalová, Miroslava (2012)
Tato bakalářská práce popisuje základní východiska a souvislosti tématu. Sumarizuje nejdůležitější povinnosti zaměstnavatelů vůči úřadu práce dle Zákona o zaměstnanosti, a shrnuje nároky zaměstnavatelů vůči úřadu práce s důrazem na aktivní politiku zaměstnanosti. Dále je nastíněn problém nelegální práce. Jednotlivé kapitoly obsahují aktuálně probíhající legislativní změny, jež se tohoto tématu týkají. Praktická část obsahuje příklad znázorňující výhodnost zaměstnávání osob se zdravotním postižením a vývoj prostředků na příspěvky aktivní politiky zaměstnanosti.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: trh práce; cizinci; osoby se zdravotním postižením; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; aliens; people with disabilities; bachelor's theses