Vztahy mezi organizacemi (sociologická studie) - Lejsková, Zdeňka (2012)
Cílem diplomové práce je identifikovat vztahy mezi organizacemi ve vybraném území. Vybrány byly pobočky společnosti UniCredit bank, a.s. v Jihočeském kraji. Data o těchto organizacích byla získána jak z veřejně dostupných zdrojů -- především registrů České národní banky a veřejné správy, tak též z interních zdrojů UniCredit Bank a pomocí empirického šetření s použitím metody rozhovoru se zástupci daných poboček. V závěru práce jsou získané poznatky dosazeny do modelu meziorganizačních vztahů a tím charakterizovány vztahy mezi těmito organizacemi