Náklady a výnosy procesu privatizace období transformace ekonomiky v ČR od roku 1990 - Lhoták, Zdeněk; Ševčík, Miroslav, 1958-; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Klíčovou součástí transformačního procesu československé ekonomiky v porevolučním období byla privatizace. Jednalo se o zcela mimořádný a neopakovatelný proces převodu státního majetku do rukou soukromých nabyvatelů, který co do svého rozsahu a náročnosti provedení, neměl z historického hlediska nejen v ČR obdoby. Evaluace privatizačního procesu je i dnes stále aktuálním předmětem názorového diskurzu. Cílem této práce je zhodnocení úspěšnosti privatizačního procesu československé ekonomiky v transformačním období a komparace tohoto procesu s obdobnými procesy v dalších tranzitivních ekonomikách. Hodnoceny jsou jak jednotlivé dílčí privatizační metody, tak i proces privatizace jako celek. Pozornost je věnována kuponové privatizaci, jejímu významu a postavení. Zhodnocena je i privatizace finančního sektoru, zejména privatizace nejvýznamnějších bankovních institucí. V závěru práce je provedeno shrnutí, které je doplněno o vlastní hodnocení.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses