Město přátelské k lidem - Pavlů, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976-; Dvořák, Jiří (2012)
Tato práce se zabývá městy přátelskými k lidem a jejím cílem je přiblížení konceptu udržitelného rozvoje města. V teoretické části vymezuji důležité body, které by mělo město přátelské k lidem splňovat. Zejména se jedná o kvalitu života ve městech, veřejná prostranství, dopravní infrastruktury měst a místa vhodná k odpočinku, k relaxaci. V praktické části představuji dva zástupce světových měst přátelských k lidem - francouzské město Lyon a hlavní město Dánska - Kodaň. V dalších kapitolách praktické části analyzuji město Jindřichův Hradec a v závěru práce navrhuji změny na náměstí Míru tak, aby město Jindřichův Hradec bylo přátelské k lidem.
Vedoucí práce: Martin Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: urbanismus; veřejná prostranství; veřejná zeleň; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; city planning; public places; urban plants; bachelor's theses