Postavení žen na trhu práce v ČR - Slavíková, Lucie (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postavení žen na trhu práce v České republice a analyzuje možné rozdíly v rovnosti postavení mužů a žen. Úvodní část se zabývá postavením ženy na trhu práce z historického hlediska. Tato práce popisuje základní pojmy související s danou problematikou, legislativu spojenou s rovným postavením a diskriminací na trhu práce a témata spojené se znevýhodněním žen v určitých situacích. V druhé polovině práce je provedena analýza prostřednictvím dotazníkového šetření, kde se zjišťuje, zda jsou ženy na trhu práce v ČR určitým způsobem znevýhodněny.