Postavení žen na trhu práce v ČR - Slavíková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Dvořáková, Milena (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postavení žen na trhu práce v České republice a analyzuje možné rozdíly v rovnosti postavení mužů a žen. Úvodní část se zabývá postavením ženy na trhu práce z historického hlediska. Tato práce popisuje základní pojmy související s danou problematikou, legislativu spojenou s rovným postavením a diskriminací na trhu práce a témata spojené se znevýhodněním žen v určitých situacích. V druhé polovině práce je provedena analýza prostřednictvím dotazníkového šetření, kde se zjišťuje, zda jsou ženy na trhu práce v ČR určitým způsobem znevýhodněny.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: trh práce; gender; rovné postavení mužů a žen; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; gender; gender equality; bachelor's theses