Vliv dotací na hospodaření obcí - Rytina, Jan (2012)
Předmětem bakalářské práce "Vliv dotací na hospodaření obcí" je posouzení vlivu, který mohou dotace na hospodaření obcí mít, a to pozitivního i negativního charakteru. Působení dotací bude demonstrováno pomocí vhodných ukazatelů finanční analýzy. První, teoretická část, se zabývá od vymezení základních pojmů až po finanční systém obcí, kde je rozebírána příjmová a výdajová stránka územních rozpočtů. Hlavním cílem druhé kapitoly je definování ukazatelů a jejich krátký popis. Třetí část je již prakticky zaměřena a jsou zde analyzovány rozpočty jednotlivých obcí za roky 2005 -- 2010 a pomocí ukazatelů dokazován případný vliv přijatých dotací na jejich celkové hospodářské výsledky.