Vliv dotací na hospodaření obcí - Rytina, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krbová, Jana, 1962-; Pucandlová, Miroslava (2012)
Předmětem bakalářské práce "Vliv dotací na hospodaření obcí" je posouzení vlivu, který mohou dotace na hospodaření obcí mít, a to pozitivního i negativního charakteru. Působení dotací bude demonstrováno pomocí vhodných ukazatelů finanční analýzy. První, teoretická část, se zabývá od vymezení základních pojmů až po finanční systém obcí, kde je rozebírána příjmová a výdajová stránka územních rozpočtů. Hlavním cílem druhé kapitoly je definování ukazatelů a jejich krátký popis. Třetí část je již prakticky zaměřena a jsou zde analyzovány rozpočty jednotlivých obcí za roky 2005 -- 2010 a pomocí ukazatelů dokazován případný vliv přijatých dotací na jejich celkové hospodářské výsledky.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: veřejná správa; veřejné finance; dotace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; public administration; public finance; subsidies; bachelor's theses