Ergonomické aspekty pracovních podmínek v organizaci - Těšínská, Edita; Stříteský, Marek; Velas, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ergonomie pracovního místa. Cílem bakalářské práce je zmapovat dodržování ergonomických požadavků ve společnosti Shell Czech Republic a.s., vyhodnotit možná rizika při jejich porušování a nedodržení, nedostatky pracovního systému, které mohou vést ke snížení výkonnosti pracovníků a navrhnout řešení, která by v budoucnu zajišťovala optimální podmínky pro pracovníky. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí -- teoretické a analytické. Teoretická část uvádí základní informace o ergonomii jako vědě a ergonomické požadavky na pracoviště. V analytické části je provedena analýza pracoviště a pracovního místa z hlediska ergonomických požadavků pomocí kontrolních listů, a dotazníku o spokojenosti zaměstnanců s pracovním prostředím. V závěru je shrnutí výsledků analýzy a návrh doporučení, která mohou vést k optimalizaci pracovního prostředí.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses