Cizinci v České republice - Zámečníková, Renata (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na cizince, kteří působí na českém trhu práce. Zkoumá, jaká je ekonomická aktivita cizinců a jak cizinci ovlivňují naši ekonomiku. Práce se také zabývá postoji české veřejnosti k ekonomicky aktivním cizincům a porovnává, zda skutečný stav na trhu práce odpovídá situaci, kterou svými postoji ilustrují Češi