Hlavní trendy v prezentaci cestovního ruchu České republiky - Kratochvíl, Oldřich (2012)
Práce se zabývá hodnocením prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu. Zaměřuje se především na analýzu obsahové a finanční stránky prezentace v zahraničí v několika posledních letech, včetně výhledu do budoucna. Práce se zabývá významem cestovního ruchu pro danou destinaci, Českou republiku, a využitím propagace k udržení, či dokonce zvýšení užitku z cestovního ruchu. Pomocí analýz a porovnání poukáže na rozpory, hlavní nedostatky a přednosti, kterých je možné využít.