Analýza rozvoje cestovního ruchu v Klášterci nad Ohří - Hadrávek, Čeněk (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou cestovního ruchu a jeho dalšího rozvoje v Klášterci nad Ohří. V teoretické části je vymezen turismus a nejdůležitější poznatky s ním spojené. Rovněž jsou představeny analytické nástroje, které byly využity v praktické části práce. Ta analyzuje podmínky a předpoklady pro rozmístění a rozvoj cestovního ruchu ve městě a zároveň prostřednictvím anketního šetření hodnotí spokojenost návštěvníků a obyvatel města s naplněním těchto podmínek a předpokladů. Zmíněné analýzy jsou základem pro SWOT analýzu turismu v Klášterci nad Ohří. Z ní vychází závěrečný návrh strategie, která by měla vést k rozvoji cestovního ruchu ve městě.