Postavení zaměstnanců nad padesát let na trhu práce v ČR - Panec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Luštický, Martin, 1982- (2012)
Bakalářská práce charakterizuje problematiku postavení osob starších padesáti let na trhu práce. V teoretické části práce je přiblíženo fungování pracovního trhu prostřednictvím řady pojmů, jako je trh práce, nezaměstnanost a rizikové skupiny. Dále jsou charakterizováni starší lidé z pohledu pracovní síly, popsány předsudky a diskriminace ze strany zaměstnavatelů, následně představeny nástroje možné podpory zaměstnanosti těchto osob. Praktická část je založena na datech získaných z dotazníkového šetření, které zkoumá, jak vnímají zaměstnanci starší padesáti let své postavení na pracovním trhu, jak hodnotí své přednosti a nedostatky, jaký mají vztah k dalšímu vzdělávání. Závěr práce je věnován celkovému zhodnocení dané problematiky a návrhu možného řešení
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; vzdělávání; diskriminace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; unemployment; education; discrimination; bachelor's theses