Prvotní ocenění dlouhodobých hmotných aktiv podle IFRS v porovnání s US GAAP a českými účetními předpisy - Rybářová, Petra (2012)
Tato diplomová práce se zabývá dlouhodobými hmotnými aktivy. Cílem mé práce je vytvořit ucelený pohled na specifika prvotního ocenění dlouhodobých hmotných aktiv a úpravu následných výdajů podle IFRS ve srovnání s U. S. GAAP a českými účetními předpisy. Specifika oceňování vycházejí ze způsobů pořízení aktiv. Práce je rozdělena na tři stěžejní části. První část zahrnuje dlouhodobá hmotná aktiva v kontextu všech uvažovaných pravidel. Ve druhé části se zabývám prvotním oceněním dlouhodobého hmotného majetku pořízeného různými způsoby primárně dle IFRS v porovnání s U. S. GAAP a českými účetními předpisy. Ve třetí části se věnuji následným výdajům vynaloženým na již dříve pořízená aktiva.