Prvotní ocenění dlouhodobých hmotných aktiv podle IFRS v porovnání s US GAAP a českými účetními předpisy - Rybářová, Petra; Vašek, Libor, 1978-; Fischer, René; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá dlouhodobými hmotnými aktivy. Cílem mé práce je vytvořit ucelený pohled na specifika prvotního ocenění dlouhodobých hmotných aktiv a úpravu následných výdajů podle IFRS ve srovnání s U. S. GAAP a českými účetními předpisy. Specifika oceňování vycházejí ze způsobů pořízení aktiv. Práce je rozdělena na tři stěžejní části. První část zahrnuje dlouhodobá hmotná aktiva v kontextu všech uvažovaných pravidel. Ve druhé části se zabývám prvotním oceněním dlouhodobého hmotného majetku pořízeného různými způsoby primárně dle IFRS v porovnání s U. S. GAAP a českými účetními předpisy. Ve třetí části se věnuji následným výdajům vynaloženým na již dříve pořízená aktiva.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses