Diabetes mellitus a její dopad na státní rozpočet ČR - Metelková, Kateřina; Běláčková, Vendula, 1982-; Marešová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá vyčíslením nákladů na léčbu nemoci, která je odbornou veřejností označována za pandemii 21. století, cukrovkou. V České republice náklady na její léčbu představují více jak 6 % celkových výdajů na zdravotnictví a jejich velikost stále roste, stejně jako počet pacientů. Hlavním cílem práce je určit náklady na terapii diabetu 1. a 2. typu a na léčbu pozdějších komplikací spojených s touto nemocí na základě aktuálních statistických dat s použitím metodologie Pilotní analýzy farmakoekonomických aspektů léčby diabetes mellitus. Práce zároveň hodnotí změnu Úhradové vyhlášky ČR a přístup České republiky k cukrovce jako nevyléčitelné nemoci.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses