Problémové oblasti odměňování zaměstnanců z pohledu účetnictví - Neubauerová, Dana; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Cardová, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zábývá problematickými oblastmi odměňování zaměstnanců. Není ovšem možné zkoumat tuto oblast pouze z jednoho úhlu pohledu, a to účetního. Je nezbytné přihlížet k daňovým souvislostem a aktuálním právním předpisům platným k 1. 1. 2012. Cílem práce je nalézt optimální odměňovací systém jak z pohledu zaměstnance, tak z pohledu zaměstnavatele. Zaměstnavatel se snaží snižovat mzdové náklady a zároveň motivovat a udržet si kvalitní a loajální zaměstnance. V dnešní době zaměstnanec kromě mzdy očekává také jiné peněžní či nepeněžní výhody (benefity), které mají vliv na jeho profesní i osobní rozvoj. Je tedy nutné najít vhodný kompromis mezi požadavky zaměstnanců a cíli zaměstnavatelů. Praktická část shrnuje teoretické poznatky z předchozích částí práce do komplexního příkladu, na kterém jsou demonstrovány kreativní přístupy, které se v rámci odměňování zaměstnanců v praxi uplatňují.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses