Účetnictví v zemědělství podle české a mezinárodní legislativy - Javorská, Petra; Dvořáková, Dana, 1966-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této práce je posouzení aplikovatelnosti standardu IAS 41 -- Zemědělství na živočišnou činnost v českém prostředí. Diplomová práce je rozdělena na dvě základní části. Teoretická část se zabývá specifiky zemědělské výroby, účetními postupy vycházejícími z české legislativy a požadavky na vykazování a zveřejňování biologických aktiv danými mezinárodním účetním standardem IAS 41 -- Zemědělství. Praktická část je zaměřena na proveditelnost klasifikace aktiv a jejich ocenění pomocí reálné hodnoty snížené o odhadnuté náklady prodeje v AGRO DRUŽSTVU Načeradec.
Vedoucí práce: Dana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses