Marketingový význam body image žen - Křížová, Zuzana; Koudelka, Jan; Pešek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá výzkumem marketingového významu body image žen. Mezi výzkumné metody, kterých bylo využito, patří kvantitativní výzkum realizovaný formou asistovaného dotazování a obsahová analýza inzerce otištěné v pěti časopisech určených ženské části populace. Cílem dotazování je zjistit aktuální tělesný stav českých žen a jejich pohled na zobrazení "ideálu" ženské krásy v reklamě. Obsahová analýza má naopak zjistit společnosti předkládaný "ideální" stav tělesné krásy. Na základě těchto dvou metod byla zjištěna rozdílnost mezi aktuálním a "ideálním" stavem, a dále stanoveno závěrečné doporučení týkající se vhodnosti využití zobrazení krásných žen k reklamním účelům, tvorby reklamního sdělení využívajícího obrazu krásné ženy, vhodného mediálního mixu a správného timingu. Výzkumem získané informace byly doplněny daty z MML-TGI.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses