Náklady na vlastní kapitál s důrazem na velikost společnosti - Tomko, Marián; Jurečka, Jan, 1935-; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je věnována problematice stanovení nákladů na vlastní kapitál. Hlavním cílem práce je zhodnotit, zda se náklady na vlastní kapitál mohou z hlediska své kalkulace lišit v závislosti na velikosti společnosti. Prostředkem pro dosažení cíle může být porovnání výsledků použitého modelu kalkulace nákladů na vlastní kapitál a historické skutečně dosahované výnosnosti, čímž se zabývají mnohé empirické studie. Dílčím cílem práce je analýza výsledků vybraných studií a jejich vzájemná komparace. Uvedeny budou také relevantní teoretická východiska.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses