Analýza hospodaření města Příbram - Vávrová, Jana (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření města Příbram v letech 2006 až 2010. Jejím úkolem je zhodnotit hospodaření a zjistit příčiny změn jednotlivých položek rozpočtu, majetku a zdrojů krytí. Na konci je zhodnocena investiční činnost města. Práce je rozdělena na dvě části, teoreticko-metodologickou a na ní navazující praktickou. Teoreticko-metodologická části se věnuje definování základních pojmů v oblasti obce, jejích orgánů, působnosti, rozpočtu a rozvahy města. Praktická část se pak věnuje uplatnění teoretických znalostí z první části. Zabývá se základními informacemi o městě Příbram, analýzou příjmů, výdajů, aktiv a pasiv a dále zhodnotí základní ukazatele finanční analýzy, rozpočtový výhled a investice. V závěru práce je celkové zhodnocení hospodaření města. Pro vypracování této práce byly použity rozpočty, zprávy o výsledku hospodaření a rozvahy z let 2006 až 2010